Trefwoorden
Afbeelding

Alleen afbeeldingen met het bestandsformaat (JPG, JPEG, PNG) en een maximale bestandsgrootte van 4MB zijn toegestaan​​.

gazon hondsdraf zevenblad mesten zaaien kalk

Tuin: gazon ca. 350 m2, diverse plekken die minder begroeid zijn/geel zijn + vrij veel onkruid. Wordt sinds 2 jaar jaarlijks gekalkt, geverticuteerd, bemest en bijgezaaid.
- Wij plannen volgende week te bemesten met dcm Meststof Najaar en tegelijk ook de kalere plekken bij te zaaien met Riparo Plus. Is het een goed idee om beide te combineren of wachten we beter met bijzaaien tot de mest goed in de grond is getrokken?
- Afgelopen zaterdag hebben wij dcm microkalk gestrooid, maar het heeft sindsdien niet geregend en de korrels liggen nog half intact in het gras. Helpt het om nog te sproeien met regenwater of heeft dit geen zin meer?
- Verder zouden we in de lente bemesten met dcm Trio Gazon. Dit omdat er vrij veel onkruid staat. De moeilijkste onkruiden die in onze tuin veel voorkomen zijn hondsdraf en zevenblad. Heeft Trio Gazon hier een afdoende werking op? Of Meststof Gazon proper eventueel?
Hebben jullie misschien andere middelen tegen hondsdraf?

Gajelleke |
1
Antwoord
59
Bekeken

Antwoord

DCM

- U kan DCM Meststof Najaar toepassen wanneer u de kale plekken wil inzaaien. DCM Graszaad Riparo® Plus bevat echter al een fosforrijke meststof voor een goede inworteling en goede groei. U hoeft de kale plekken dus in pricipe niet meer te bemesten met DCM Meststof Najaar. Deze meststof is eerder bedoeld om het bestaande, volgroeide, gras te versterken tegen vorst en betreding, met een zichtbaar resultaat in het voorjaar! Bovendien zorgen de toegevoegde ijzer en magnesium voor een diepgroene kleur. 

- DCM Microkalk Plus is een gekorrelde magnesiumkalk waaraan bacteriën zijn toegevoegd voor een afbraak van afgestorven organisch materiaal zoals mos en vilt. Het kan absoluut geen kwaad dat u nu nog korrels in uw gazon ziet liggen. Zoals u zegt heeft het nog niet zo veel geregend en zijn de korrels nog niet goed opgelost. De samenstelling van deze korrels verandert echter niet en bij meer regenval zullen de korrels snel oplossen en hun werk doen in de bodem.Sproeien hoeft dus niet.

- Zevenblad in het gazon is meestal eenvoudig te bestrijden door regelmatig te maaien. Wanneer zevenblad in uw border of tussen de uw sierplanten staat, is een toepassing van DCM Trio Gazon® niet aan te raden. DCM Trio Gazon® is namelijk ontwikkeld om breedbladige onkruiden te bestrijden, specifiek in gazons en kan dus niet worden toegepast tussen uw sierplanten of groenten. Hondsdraf is een zeer moeilijk te bestrijden onkruid. Voor advies over een doelgerichte bestrijding van hondsdraf en zevenblad kan u terecht bij een tuincentrum in uw buurt.

Zelf reageren?

Heb je zelf een gepast antwoord op deze vraag of heb je een andere mening deel deze dan met ons. (min. 20 tekens)