Trefwoorden
Afbeelding

Alleen afbeeldingen met het bestandsformaat (JPG, JPEG, PNG) en een maximale bestandsgrootte van 4MB zijn toegestaan​​.

Hoe bestrijd ik rode klaver in mijn gazon

Sinds enkel jaren heb ik last van rode klaver in mijn gazon.
Als bestrijdingsmiddel heb ik gebruikt: DICAMIX-G van Luxan.
Na gebruik verdwijnt de klaver, maar komt weer even snel weer terug. De wortel van dit onkruid wordt blijkbaar met dit middel niet bestreden.
Mijn vraag: welk middel is wel doeltreffend?

wimal1948 |
1
Antwoord
1
Bekeken

Antwoord

DCM

Om klavers te bestrijden in uw gazon kan u gebruik maken van DCM Gazon Proper of DCM Trio Gazon®.

Met DCM Meststof Gazon Proper sla je twee vliegen in één klap. Deze meststof bevat een uitgekiend mengsel van selectieve onkruidbestrijders en garandeert een doeltreffende aanpak van diverse onkruiden in gazons (klaver, paardenbloem, weegbree, boterbloem, distel). Tevens geeft DCM Meststof Gazon Proper uw gazon gedurende 100 dagen de juiste hoeveelheid voeding en zorgt zo voor een schitterende, diepgroene grasmat zonder onkruid.

Met DCM Trio Gazon® sla je drie vliegen in één klap. Deze meststof bevat heeft alle troeven van DCM Gazon Proper, maar heeft daarnaast ook een indirecte werking tegen mos.  

Deze meststoffen zijn volkomen veilig in gebruik.

Opgelet:

​- Strooi de meststof bij een temperatuur hoger dan 15 °C en kies uw tijdstip zodat het niet direct (min 3u) regent na toepassing, anders zal het anti-onkruidmiddel afspoelen. Zorg er ook voor geen andere planten dan het gazon te raken.

- Het is belangrijk dat u het gazon 3-4 dagen voor en 1 week na de toepassing niet maait. Het bladoppervlak van het onkruid moet namelijk jong en groot genoeg zijn om het herbicide op te nemen. 

Zelf reageren?

Heb je zelf een gepast antwoord op deze vraag of heb je een andere mening deel deze dan met ons. (min. 20 tekens)