Trefwoorden
Afbeelding

Alleen afbeeldingen met het bestandsformaat (JPG, JPEG, PNG) en een maximale bestandsgrootte van 4MB zijn toegestaan​​.

potgrond voor Agapanthus

Ik moet 9 grote bakken vullen met Agapanthussen,welke potgrond moet ik hiervoor gaan gebruiken, die geschikt is voor de agapanthus.

krey23 |
1
Antwoord
0
Bekeken

Antwoord

DCM

Agapanthus verkiest een goed drainerende bodem. Voor buitengebruik raden we u aan om gebruik te maken van DCM Potgrond Huis & Tuin of DCM Ecoterra Kwekerspotgrond

Agapanthus heeft behoefte aan veel kalium voor een rijke bloei met intense bloedkleuren. Deze planten hebben ook behoefte aan behoorlijk wat fosfor om een goed wortelstel en voldoende bloemen te ontwikkelen. Meestal wordt de stikstof-gift beperkt om de groei niet te veel te stimuleren en een wildgroei te voorkomen. Stikstof blijft echter noodzakelijk! Voor gebruik in potgrond raden we aan om DCM Vloeibare Meststof Geraniums, Petunia & Bloeiende Planten te gebruiken. Geef deze meststof vooral voor (maart) (evt. tijdens; mei) en na de bloei (augustus).
Belangrijk is om de plant te laten overwinteren op een droge koele plaats, tussen 2°C en 8°C, bv onder een afdak. Deze koude heeft de plant nodig om bloemen aan te leggen voor het volgende jaar. 

Zelf reageren?

Heb je zelf een gepast antwoord op deze vraag of heb je een andere mening deel deze dan met ons. (min. 20 tekens)